Nema više sumnji, Kac potvrdio: Lidera Hamasa Jahju Sinvara ubili izraelski vojnici

Ovo je značajno vojno i moralno dostignuće za Izrael i pobeda celog slobodnog sveta protiv osovine zla radikalnog islama koju vodi Iran, rekao je Kac

17.10.2024. 18:59
  • Podeli:
jahja sinvar, 14 april 2023 -profimedia-0769503166-671142dc65ed4.webp Foto: Profimedia

Izraelski šef diplomatije Izrael Kac potvrdio je večeras ubistvo lidera Hamasa Jahje Sinvara, prenosi BBC. Kac je u poruci svojim kolegama širom sveta preneo da su Sinvara ubili izraelski vojnici.

''Ovo je značajno vojno i moralno dostignuće za Izrael i pobeda celog slobodnog sveta protiv osovine zla radikalnog islama koju vodi Iran", rekao je Kac. 

Eliminacija Sinvara, kako je dodao, stvara mogućnost za trenutno oslobađanje talaca i otvara put za promenu koja će dovesti do nove realnosti u Gazi - bez Hamasa i bez iranske kontrole.

Hamas još nije izdao zvanično saopštenje.

Sinvar je imenovan početkom avgusta za političkog vođu te militantne palestinske grupe, nakon ubistva lidera Ismaila Hanijea u Teheranu.

Sinvar (61) stoji iza napada na Izrael 7. oktobra prošle godine, od kada ga izraelska vojska traži u enklavi.

On je proveo 23 godine u izraelskim zatvorima pre nego što je pušten 2011. godine u okviru razmene zatvorenika.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()