Nemačka odbila da isporuči tenkove Ukrajini

Prethodno je i Olaf Šolc odbio isporuku tenkova Nemačkoj

12.09.2022. 13:02
  • Podeli:
olaf šolc nemačka tenk foto profimedia.jpg Foto: Profimedia

Nemačka ministarka odbrane Kristina Lambreht odbacila je danas zahteve da se Kijevu isporuče borbeni tenkovi.

"Nijedna država nije dosad dostavila borbena pešadijska vozila zapadne proizvodnje ili borbene tenkove", rekla je Lambreht u Berlinu dodajući da se Nemačka dogovorila sa svojim partnerima da neće preduzimati takve akcije jednostrano, prenosi Rojters.

Lambreht je takođe rekla da američko nuklearno odvraćanje, "koje takođe štiti Evropu od ucene", nema alternativu u naporima da se održi bezbednost u Evropi u doglednoj budućnosti, preneo je Tass.

Podsetimo, nemački kancelar Olaf Šolc takođe je odbio prošle nedelje molbu svog ukrajinskog kolege Denisa Šmihala za većom vojnom podrškom, tokom njegove posete Berlinu, piše dnevnik „Velt”. Već u aprilu je nemački proizvođač oklopnih vozila „Kraus-Mafaj Vegman” ponudio direktnu isporuku 100 tenkova Ukrajini za 1,55 milijardi evra. Međutim, Šolc je odbio da da izvoznu dozvoli, i njegov stav se i dalje nije promenio.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()