Nemačka prelomila: Šalje tenkove Ukrajini

Nemačka je pod pritiskom zapadnih saveznika da isporuči tenkove "leopard" Ukrajini

24.01.2023. 19:27
  • Podeli:
tenkovi_njemačka_anadolija 1-63cc29797f733.webp Foto: Anadolija

Nemački kancelar Olaf Šolc odlučio je da pošalje tenkove Leopard 2 Ukrajini i dozvoli i drugim zemljama poput Poljske da to učine, javlja nemački Špigel.

Kako navodi nemački nedeljnik, odluka se odnosi ''na najmanje jednu grupu'' tenkova Leopard 2 A6, prenosi Rojters. 

Špigel dodaje da drugi saveznici u okviru NATO, na primer u Skandinaviji, nameravaju da, zajedno sa Nemačkom, isporuče svoje tenkove Leopard Kijevu.

Podsetimo, Nemačka je pod pritiskom zapadnih saveznika da isporuči tenkove "leopard" Ukrajini ali do toga još uvek nije došlo. I dok se Nemačka pravda da čeka dogovor sa saveznicima, Austrija se već oglasila da zadržava neutralnost i da od isporuke naoružanja Ukrajini nema ništa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()