Nemačka: Srušena dva tornja za hlađenje nuklearne elektrane

Tornjevi su bili visoki 143 metra, dok je na zemlji prečnik svakog tornja je bio oko 105 metara, na vrhu je bio oko 64 metra

16.08.2024. 21:34
  • Podeli:
nemačka, srušena dva tornja za hlađenje nuklearne elektrane u nemačkoj - 16 avg 2024 - foto Karl-Josef Hildenbrand dpa via AP Tanjug-66bfa80b3db6d.webp Foto: Karl-Josef Hildenbrand/dpa via AP/Tanjug

Više od 50 godina nakon početka izgradnje nuklearne elektrane Grafenrhajnfeld, oba tornja za hlađenje su, kako je i plarano, srušena večeras, a cela operacija trajala je 30-ak sekundi.

Područje, koje se nalazi južno od Švajnfurt, bilo je široko zatvoreno, međutim, eksplozija je odložena jer se nepoznati čovek popeo na stub za struju unutar ograđenog područja.

Ukupno je bilo angažovano više od 200 policajaca koji su obezbeđivali rušenje.

Prema rečima portparola policije, osoba se penjala na stub za struju, na visinu od oko deset metara, u zonu bezbednosti oko tornjeva za hlađenje.

Policija je uklonila demonstranta, koji je uhapšen.

Čovek potiče iz grupe aktivista za nuklearnu energiju, rekao je portparol policije za Zidojče cajtung.

Tornjevi su bili visoki 143 metra, dok je na zemlji prečnik svakog tornja je bio oko 105 metara, na vrhu je bio oko 64 metra.

U razmaku od samo nekoliko sekundi, oba giganta su se srušila, dodaje nemački list.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()