Netanijahu: Odgovor Izraela na napad promeniće zauvek Bliski istok

Netanijahu je razgovarao sa gradonačelnicima gradova na južnoj granici Izraela

09.10.2023. 18:30
  • Podeli:
Benjamin Netanijahu_Netanyahu_Foto Reuters-64b2c2255ea8b.webp Foto: Reuters

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da će odgovor Izraela na "višestruki napad bez presedana palestinskih naoružanih napadača", koji je na Izrael izvršen iz Pojasa Gaze, promeniti Bliski istok. 

Netanijahu je razgovarao sa gradonačelnicima gradova na južnoj granici Izraela, koji su bili na meti iznenadnog napada, započetog u subotu, navodi se u saopštenju njegovog kabineta. 

Drugi detalji u vezi sa njegovom izjavom o Bliskom istoku nisu objavljeni, prenosi Rojters. 

 Izraelski ministar odbrane Joav Galan rekao je danas da je rat koji Izrael vodi protiv militantne grupe Hamas "rat za našu budućnost".

"Velika cena za neprijatelja je neophodan uslov za naše postojanje u regionu", naveo je Galan, prenosi "Tajms of Izrael".

On je, tokom posete podzemnom komandnom centru izraelskih vazduhoplovnih snaga u Tel Avivu, dao instrukcije vojsci da "značajno poveća intenzitet napada u Pojasu Gaze" i da "eliminiše sve meta Hamasa".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()