Netanijahu: Uskoro ću odobriti plan za evakuaciju civila iz ratne zone

Operativni plan je, kako je rekao Netanijahu, već odobren

20.03.2024. 17:01
  • Podeli:
benjamin netanijahu, 10 dec 2023 - Ronen Zvulun Pool Photo via AP, File Tanjug-65cce5de0d5da.webp Foto: Ronen Zvulun/Pool Photo via AP, File/Tanjug

Dva dana nakon telefonskog razgovora sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom, izraelski premijer Benjamin Netanijahu je objavio video snimak u kome kaže da će uskoro odobriti plan za evakuaciju civilnog stanovništva iz ratne zone.

On je rekao da ceni Bajdenovu podršku i da je predsednik tražio od njega da iznese predloge SAD o humanitarnoj pomoći i drugim aspektima rata, preneo je Tajms of Izrael.

Netanijahu u nedelju šalje svoje najbliže saradnike u Vašington.

Operativni plan je, kako je rekao Netanijahu, već odobren.

"Dok se pripremamo za ulazak u Rafu, što će potrajati, nastavljamo da delujemo svom snagom", istakao je Netanijahu.

On je naveo da izraelske snage nastavljaju da rade u Kan Junisu, u centralnim kampovima, na eliminaciji i hapšenju visokih zvaničnika Hamasa kao što su to uradili u bolnici Šifa, dok eliminišu na stotine terorista.

"Kao što sam vam obećavao iznova i iznova, odlučni smo da ostvarimo apsolutnu pobedu i to ćemo učiniti", naglasio je Netanijahu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()