Ni najveći protivnici Rusa neće u kolo sa Makronom: SAD izričite da neće slati trupe u Ukrajinu

Bajden se danas susreo sa istaknutim kongresmenima u Beloj kući kako bi razgovarao o finansijskoj pomoći Ukrajini

27.02.2024. 20:36
  • Podeli:
bela kuća_SAD_pixabay-1664909575186.webp Foto: Pixabay

Sjedinjene Američke Države neće slati vojsku u Ukrajinu, saopštila je danas Bela kuća pošto je predsednik Francuske nagovestio takvu mogućnost.

"Predsednik Džozef Bajden je bio jasan kada je rekao da SAD neće slati trupe da se bore u Ukrajini", rekla je portparolka Nacionalnog bezbednosnog saveta Ejdrijen Votson, preneo je Rojters.

Bajden se danas susreo sa istaknutim kongresmenima u Beloj kući kako bi razgovarao o finansijskoj pomoći Ukrajini.

Predsednik Francuske Emanuel Makron je u ponedeljak, nakon samita evropskih lidera u Parizu, poručio da se, iako nema konsenzusa o slanju trupa evropskih zemalja u Ukrajinu, "ništa ne može isključiti".

Neslaganje sa idejom slanja trupa u Ukrajinu izrazile su i Nemačka, Velika Britanija, Španija, Češka, Hrvatska, Grčka, Poljska i Mađarska.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg takođe je saopštio da Alijansa neće slati trupe u Ukrajinu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()