Nemački političari traže zabranu ulaska Greti Tunberg: "Nema mesta za antisemitkinju"

Propalestinski protesti održani su na Univerzitetu u Dortmundu

09.10.2024. 20:38
  • Podeli:
greta tunberg, 2 feb 2024 - AP Photo Kirsty Wigglesworth Tanjug (2)-65bd257905848.webp Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/Tanjug

Portparol najveće opozicione stranke u Nemačkoj, Hrišćansko-demokratske unije (CDU), Aleksander Trom tvrdi da političari u ovoj državi smatraju da bi aktivistkinji Greti Tunberg trebalo zabraniti ulazak u zemlju zbog njenog učešća na propalestinskim protestima.

Naime, kako je izjavio za list Bild, ne samo da bi bilo prikladno, nego bi bilo neophodno da savezna ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fizer zabrani ulaz "antisemitkinji".

"Nema mesta u Nemačkoj onima koji dođu da podstiču mržnju prema Izraelu i ocrnjuje našu policiju", poručio je Trom.

Organizatori propalestinskih protesta su saopštili da je Tunberg prihvatila da prisustvuje protestima na Univerzitetu u Dortmundu. Međutim, protesti su ubrzo otkazani jer je policija procenila da će im prisustvovati više ljudi nego što je prvobitno prijavljeno.

Tunberg je reakciju na otkazivanje protesta objavila na društvenoj mreži Instagram. Naime, u videoobraćanju je optužila Nemačku da ućutkuje aktiviste.

"Nemačka preti aktivistima kada govore protiv genocida i okupacije Palestine", izjavila je švedska aktivistkinja, ogrnuta palestinskom kefijom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()