Njujork pod vodom: Ulice metropole poplavljene, proglašeno vanredno stanje

Za sada nisu zabeleženi smrtni slučajevi ili kritično povređeni u oluji

29.09.2023. 20:30
  • Podeli:
njujork poplave tanjug ap-651715e8b8518.webp Foto: Tanjug/Ap/Jake Offenhartz

Snažna kišna oluja u vreme najvećeg špica preplavila je gradsko područje Njujorka danas, zatvorivši neke podzemne i prigradske železnice, poplavila ulice i auto-puteve i odložila letove na aerodromu La Gvardija.

Do 13 centimetara kiše je palo u nekim područjima tokom noći, a čak 18 centimetara više se očekuje tokom dana, izjavila je guvernerka Njujorka Keti Hočul u petak ujutro.

Do podneva, iako je došlo do prekida pljuska, gradonačelnik Eric Adams pozvao je ljude da ostanu kod kuće ako je moguće i proglasio vanredno stanje.

Za sada nisu zabeleženi smrtni slučajevi ili kritično povređeni u oluji, rekli su gradski zvaničnici. Ali stanovnici su se borili da prođu metropolu koja je preplavljena vodom.

Saobraćaj je stao, s vodom koja je iznad guma automobila duž istočne strane Menhetna, a neki vozači su napustili svoja vozila.

Na ulici u Južnom Vilijamsburgu, u Bruklinu, radnici su bili do kolena u vodi dok su pokušavali da odčepe odvod za oluju dok su karton i druge krhotine plutali pored njih.

Grad je saopštio da je proverio i očistio ključne odvode, posebno u blizini stanica podzemne železnice, uoči nevremena, prenosi AP.

Fotografije i video objavljeni na društvenim mrežama pokazuju kako se voda sliva u stanice podzemne železnice i podrume.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()