Njujorški gradonačelnik bi da smesti imigrante na kruzer blizu grada

Gradonačelnik Njujork Sitija Erik Adams vodi pregovore s ciljem da se ilegalni imigranti smeste na ogromni kruzer koji se nalazi kod Stejten Ajlenda.

03.10.2022. 09:23
  • Podeli:
kruzer_pixabay-1664781736967.webp Foto: Pixabay

Kompanija Norwegian Cruise Line, u čijem se vlasništvu nalazi 18 kruzera, za Foks Njuz  je potvrdila da je dobila upit za iznajmljivanje jednog od svojih kruzera, koji bi poslužio kao smeštaj za imigrante, ali da zasad nema dogovora.

Njujork Post je prvo objavio da njujorški gradonačelnik razmatra podizanje šatorskog naselja sličnog onom koji se već nalazi u Bronksu.

Čak je u razmatranju i iznajmljivanje još jednog kruzera i to od estonske kompanije Talink.

Nije poznato koliko će koštati kruzer, ali prema pisanju medija norveški kruzer bi mogao da bude povoljnija varijanta od šatorskog naselja za koje grad plaća 15 miliona dolara mesečno.

U Njujork je od maja pristiglo više od 15.000 imigranata.

Republikanka Nikole Maliotakis opisala je Adamsov plan, koji je demokrata, kao "smešnu ideju koja je mogla doći od samo nesposobne administracije".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()