Novo naređenje stanovnicima Gaze da se evakuišu

Naređenje se odnosi na stanovnike četvrti Sabra, Tel al Hava, Rimal i Daradž, prenela je Al Džazira

08.07.2024. 15:41
  • Podeli:
izbjeglički_kampovi_gaza_anadolija Cropped-6660376b99810.webp Foto: Anadolija

Izraelska vojska je danas izdala novo naređenje Palestincima koji žive u području Gaze da se evakuišu.

Naređenje se odnosi na stanovnike četvrti Sabra, Tel al Hava, Rimal i Daradž, prenela je Al Džazira.

Stanovnicima je naređeno da se upute u “humanitarnu zonu” koja se nalazi u al Malaviju, području na južnom kraju Pojasa Gaze koje se prethodno našlo na udaru izraelske vojske.

Najnovije naređenje za evakuaciju usledilo je u trenutku dok izraelske oružane snage pojačavaju napade na Gazu. 

Jutros je izraelska vojska pokrenula nove napade u južnim i zapadnim delovima grada Gaze, istovremeno nastavljajući pritisak na istočnu četvrt Šudžaeja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()