Oglasila se izraelska vojska: Poznato koliku štetu su načinile iranske rakete tokom napada

Izraelski premijer izjavio je posle raketnog napada da je Iran napravio "veliku grešku" i da će "platiti za to"

02.10.2024. 15:12
  • Podeli:
iranski raketni napad na ašdod, izrael, 1 okt 2024 - profimedia-0914793121-66fd469519a66.webp Foto: Profimedia

Iranske rakete jesu pogodile pojedine izraelske vazdušne baze, ali to nije imalo uticaj na funkcionalnost izraelske vojske, preneo je Tajms of Izrael. Rakete nisu pogodile niti jedan avion izraelskog vojnog vazduhoplovstva, a izraelska vojska smatra napat kao neefikasan, što znači da nije bilo posledica na kontinuirano delovanje izraelskih snaga.

Vojska Izraela saopštila je da nije bilo nikakve štete po borbene avione, dronove, druge letelice, municiju ili kritičnu infrastrukturu.

''Pogođene su samo kancelarije i prostorije sa opremom za održavanje u bazama'', saopštila je vojska, dodajući da će izraelsko vazduhoplovstvo nastaviti sa svojim redovnim operacijama u narednim satima, uključujući vojne udare na Hezbolah u Bejrutu, podršku kopnenim izraelskim snagama u Libanu i napade u Pojasu Gaze.

CNN je prethodno preneo da su među metama iranskog raketnog napada na Izrael bili aerodromi i piste za poletanje, ali i kancelarije izraelske međunarodne obaveštajne službe Mosad.

"Meta (iranskog napada) bilo je i sedište Mosada, koje se nalazi u severnom delu Tel Aviva, u gusto naseljenom području, i postoji zabrinutost, i pored toga što to Iran smatra vojnom metom, to je gusto naseljeno područje na kojem živi puno civila", rekao je novinar CNN-a u Tel Avivu Džim Šijuto.

Iranska revolucionarna garda saopštila je sinoć da je lansirala više od 100 raketa na Izrael kao odgovor za nedavno ubistvo političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea, lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha i zamenika komandanta operacija Korpusa Iranske revolucionarne garde Abasa Nilforushana, preneo je Rojters.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je, nakon iranskog raketnog napada, da je Iran večeras napravio "veliku grešku" i da će "platiti za to".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()