Oglasio se Prigožin: Ne regrutujemo nove borce ali ne znači da nećemo

Pobuna Prigožina izazvala je veliku pažnju u svetu

31.07.2023. 09:42
  • Podeli:
Tan2023-06-3014273106_3 jevgenij prigožin Russian Defense Ministry Press Service via AP-64a691cbda688.webp Foto: Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Šef ruskih plaćenika Jevgenij Prigožin saopštio je, u danas objavljenoj glasovnoj poruci, da njegova vojna organizacija "Vagner" trenutno ne regrutuje nove borce, ali je verovatno da će to učiniti u budućnosti.

Budućnost "Vagnera" i Prigožina je nejasna od kako je krajem juna došlo do kratkotrajne pobune protiv ruskog vojnog establišmenta, a zvanični Kremlj kasnije odobrio da Prigožin i neki od njegovih boraca, koji su učestvovali u nekim od najžešćih bitaka u Ukrajini, odu u Belorusiju, navodi Rojters.

Uprkos svemu, Prigožin je pozvan na sastanak sa Vladimirom Putinom samo pet dana nakon pobune, a prošle nedelje je fotografisan u Sankt Peterburgu, gde je predsednik Rusije bio domaćin liderima afričkih zemalja tokom rusko-afričkog samita.

"Danas definišemo naše naredne zadatke čiji je okvir sve jasniji. Bez sumnje, to su zadaci koji će biti izvršeni u ime velike Rusije", poručio je Prigožin u glasovnoj poruci objavljenoj na Grej Zoni, Telegram kanalu povezanom sa organizacijom "Vagner".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()