Oko 500 dronova biće lansirano iz Iraka, Sirije i Libana ka Izraelu: Hezbolah ispalio balističke rakete

Sa teritorije južnog Libana militantna grupa Hezbolah lansirala je rakete u pravcu Izraela

14.04.2024. 00:13
  • Podeli:
izrael iran reuters-661b03488da93.webp Foto: Reuters

Neimenovani visoki američki zvaničnik rekao je za ABC njuz da se očekuje da će na Izrael biti lansirano od 400 do 500 dronova i raketa iz Iraka, Sirije, južnog Libana i od strane jemenske militante grupe Huti.

Zvaničnici su istakli da se ipak najveći broj bespilotnih letelica očekuje sa teritorije Irana.

Sa teritorije južnog Libana militantna grupa Hezbolah lansirala je rakete u pravcu Izraela, a sirene su se oglasile u severnom mestu Snir. Trenutno nema informacija o šteti ili povređenima u ovom raketnom napadu, javlja Tajms of Izrael.

Liban je najavio privremeno zatvaranje svog vazdušnog prostora usled napada Irana na Izrael.

Sirija stavila u stanje pripravnosti odbrambene sisteme

Sirija je stavila u stanje povišene pripravnosti svoje odbrambene sisteme zemlja-vazduh tipa Pancir oko glavnog grada Damaska i glavnih vojnih baza za slučaj eventualnog izraelskog napada, kažu vojni izvori.

Kako navode, očekuje se da će Izrael izvesti udare na baze i strukture gde je stacionirana proiranska milicija, prenosi Rojters.

Iran je prethodno lansirao više stotina dronova i desetine krstarećih raketa ka Izraelu u znak odmazde za napad na iranski konzulat u Damasku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()