Oluja Babet tutnji Evropom: U Britaniji ima mrtvih, poplave na celom ostrvu

U Derbiju u centralnoj Engleskoj, reka Dervent je u subotu dostigla najviši ikada zabeleženi nivo

22.10.2023. 14:48
  • Podeli:
poplave britanija en BirchallPA via AP via Tanjug-653519bd7afe6.webp Foto: Ben BirchallPA via AP via Tanjug

 Broj osoba poginulih u nevremenu koje je donela oluja Babet u Velikoj Britaniji povećao se na četiri, nakon što je žena u 80-im godinama pronađena mrtva u kući u Česterfildu u centralnoj Engleskoj pošto su to područje pogodile poplave, saopštila je danas policija.

Vreme se danas stabilizovalo u severnoj Evropi, ali poplave i dalje ometaju drumski i železnički saobraćaj u velikom delu centralne i severne Britanije. 

U Derbiju u centralnoj Engleskoj, reka Dervent je u subotu dostigla najviši ikada zabeleženi nivo pošto je oluja donela padavine od 200 milimetara po metru kvadratnom.

Nick Potts/PA via AP via Tanjug

Najmanje pet osoba je poginulo od četvrtka u oluji Babet koja je pogodila Britaniju, severnu Nemačku i južnu Skandinaviju donoseći obilne padavine, preneo je AP.

U Britaniji su muškarac i žena poginuli u poplavama, a drugi muškarac je poginuo kada je drvo palo na njegovo vozilo. 

U Nemačkoj je poginula 33-godišnja žena kada je u petak drvo palo na njen automobil na ostrvu Femarn u Baltičkom moru.

U toku je potraga za muškarcem koji je zarobljen u vozilu u poplavnim vodama u Škotskoj.

Neke od najvećih poplava bile su u istočnoj Škotskoj, gde je više od 300 domova evakuisano u gradu Brečin, dok se reka Saut Esk izbila iz korita u petak.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()