Oluje i jaka kiša u Nemačkoj izazvale poplave, zatvoreni putevi i železnički pravci

Nemačka nacionalna meteorološka služba upozorila je ranije ove nedelje na jake oluje koje će dovesti do velike količine padavina

23.06.2023. 11:39
  • Podeli:
Berlin_noć_jaka kiša_Foto Profimedia-6495683bbf3a7.webp Foto: Profimedia

Oluje i jaka kiša u velikom delu Nemačke poplavile su danas puteve i dovele do zatvaranja nekih od glavnih železničkih pravaca. Za sada nema izveštaja o povređenima, prenosi Asošiejted pres.

U zapadnom gradu Duizburgu, vatrogasna služba je saopštila da je spasila nekoliko ljudi iz automobila koji su se zaglavili na poplavljenim ulicama.

U gradu Braunšvajgu poplavljene su prodavnice i ulice, a slična je situacija i u Kaselu.

U Hatershajmu, u blizini Frankfurta, drveće je palo na kuće i automobile, javili su lokalni mediji.

Nemački nacionalni žeznički operater Dojče Ban saopštio je da je glavna linija između Hamburga i Berlina zatvorena zbog nevremena, kao i linija između Kasela i Getingena.

Nemačka nacionalna meteorološka služba upozorila je ranije ove nedelje na jake oluje koje će dovesti do velike količine padavina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()