Onesposobljene dve ukrajinske hidroelektrane u ruskim napadima

Ruska vojska je juče tokom noći sprovela napad na teritoriji Ukrajine sa 55 raketa i 21 dronom, od kojih je navodno 59 uništeno.

09.05.2024. 13:40
  • Podeli:
hidroelektrana_foto_Pixabay-1664382698982.webp Foto: Pixabay

Dve ukrajinske hidroelektrane onesposobljene su za rad nakon napada ruskih oružanih snaga na njih, saopštila je danas ukrajinska kompanija "Ukrhidroenergo".

"Osmog maja je načinjena značajna šteta hidroenergetskim objektima. Dve hidroelektrane su onesposobljene", piše u saopštenju na Telegram kanalu kompanije.

Dodaje se da je hidroenergetska proizvodnja Ukrajine "pretrpela ogromnu štetu", kao i da će popravka uništene opreme zahtevati "veliki napor i značajna finansijska sredstva", prenosi ukrajinska agencija UNIAN.

U saopštenju nije navedeno o koje dve hidroelektrane je reč.

Ruska vojska je juče tokom noći sprovela napad na teritoriji Ukrajine sa 55 raketa i 21 dronom, od kojih je navodno 59 uništeno.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()