Opasnost od trećeg svetskog rata: Tajani upozorio šta bi značio ulazak NATO vojske u Ukrajinu

Svi Italijani, kao i sve osobe sa razumom, ne žele ovo, istakao je ministar spoljnih poslova

15.03.2024. 15:29
  • Podeli:
nato, otan, rusija, ruska zastava rusije, rat u ukrajini - shutterstock 1-65edc84b7fed4.webp Foto: Shutterstock

Opcija da se pošalju NATO trupe u Ukrajinu bi bila potencijalna pretnja od izbijanja trećeg svetskog rata, rekao je danas italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani.

"Ne verujem da će NATO ući u Ukrajinu. Nadam se da se to neće desiti", rekao je Tajani upitan da prokomentariše reči Emanuela Makrona, predsednika Francuske, koji nije isključio ni tu opciju.

Tajani je dodao da ulazak u rat sa Rusijom znači rizik od trećeg svetskog rata, odbacujući mogućnost da bi italijanska vojska išla u Ukrajinu da se bori protiv ruskog napada, prenela je Ansa.

"Mi smo za odbranu međunarodnog prava i ukrajinskih sloboda, ali nismo za rat sa Rusijom. Dajemo Kijevu vojnu, ekonomsku i tehničku pomoć razne vrste, međutim, ulazak u rat mi deluje kao greška, i svi Italijani, kao i sve osobe sa razumom, ne žele ovo", istakao je Tajani.

On je naveo da italijanski vojnici rade dobru stvar u Crvenom moru kako bi zaštitili komercijalne brodove od napada Huta.

"Italijanski vojnici rade dobru stvar u Libanu, Africi i Iraku, oni su donosioci mira i slobode, a Italija nije u ratu sa Rusijom", poručio je Tajani.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()