Operacija "Dani pokajanja": Izrael tvrdi da je napad odmazde završen, a ciljevi uspešno postignuti

Iran je dva puta udario na Izrael i platio je cenu za to, naglasio je Hagari

26.10.2024. 10:46
  • Podeli:
danijel hagari, 14 april 2024 - profimedia-0864611607-671ca9b7e25dc.webp Foto: Profimedia

Ciljevi napada koji su protekle noći izvedeni na Iran, u okviru vojne operacije pod šifrovanim nazivom "Dani pokajanja", uspešno su postignuti, saopštila je izraelska vojska.

"Napad odmazde je završen i njegovi ciljevi su postignuti", rekao je portparol izraelske vojske Danijel Hagari na konferenciji za novinare.

Napadi izraelske vojske bili su usmereni na iranske lokacije za proizvodnju projektila i baterije protivvazdušne odbrane, kao odgovor na direktne napade Irana izvedene na Izrael ranije ovog meseca i u aprilu, kao i na kontinuirane napade njegovih satelita širom Bliskog istoka, prenosi Tajms of Izrael.

"Sada Izrael ima veću slobodu delovanja u Iranu. Iran je dva puta udario na Izrael... i platio je cenu za to", naglasio je Hagari.

On je dodao da je Izrael fokusiran na ciljeve rata u Gazi i Libanu, a da je Iran taj koji nastavlja da "teži ka širokoj regionalnoj eskalaciji".

Hagari je saopštio da su mete koje su pogođene u Iranu protekle noći odabrane iz "široke grupe ciljeva".

"Znaćemo kako da izaberemo dodatne mete i da ih pogodimo ukoliko je potrebno. Ovo je jasna poruka - ko god da preti Izraelu, skupo će to platiti", naglasio je izraelski zvaničnik.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()