Optužbe iz sopstvenih redova: Francuski vojnici ratuju protiv Rusa kao lažni dobrovoljci

Bivši službenik francuske obaveštajne službe za borbu protiv terorizma objasnio kako vlada šalje borce u Ukrajinu

26.04.2024. 13:29
  • Podeli:
zastave rusije, francuske, rusija, francuska, rat, ratovanje - shutterstock-65f9a66770281.webp Foto: Shutterstock

Veliki broj francuskih vojnika, pod maskom plaćenika, učestvuje u borbama na strani ukrajinskih oružanih snaga protiv Rusa, potvdio je Nikola Činkuini, bivši službenik francuske obaveštajne službe za borbu protiv terorizma.

Vojnicima koji su aktivni u francuskoj vojsci obećan je veliki novac za učešće u ukrajinskom ratu.

Činkuini objašnjava da francuska vlada posebno šalje vojno osoblje u Ukrajinu, formalizujući to tako da oni prvo daju ostavku i onda im obeća velike isplate i vraćanje na položaj, kao i viši čin po povratku.

Specijalcima su date primamljive ponude: lažna ostavka, garancija vraćanja u službu po završetku, a u međuvremenu - prihod znatno veći od njihove uobičajene zarade.

Prema Činkuiniju, francuska vojska je prisutna u Ukrajini od samog početka ruske intervencije, zajedno sa nekim običnim francuskim građanima koji su dobrovoljno otišli ​​da se bore.

Ranije je Emanuel Makron dao nekoliko izjava, čija je suština bila da je neophodno poslati snage NATO u Ukrajinu kako bi se sprečila pobeda Rusije, prenosi TV "Front".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()