Optužbe Palestinaca: Najmanje 77 ljudi ubijeno u napadima Izraela u Gazi za poslednja 24 sata

WAFA ističe da timovi hitne pomoći i spasilačke ekipe još nisu u mogućnosti da dođu do mnogih povređenih

31.03.2024. 20:15
  • Podeli:
izbeglički kamp džabalija, ubijeni palestinci - 18 nov 2023 - foto AP Photo Ahmed Alarini Tanjug-655c9f64d769f.webp Foto: AP Photo/Ahmed Alarini/Tanjug

Najmanje 77 Palestinaca je ubijeno, a ranjeno je njih 108 u izraelskim napadima na Pojas Gaze za poslednja 24 sata, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja u Gazi koje kontroliše Hamas.

Ministarstvo je navelo da je izraelska vojska počinila osam "masakara" nad porodicama u Pojasu Gaze u poslednja 24 sata, prenela je palestinska agencija WAFA.

Agencija ističe da timovi hitne pomoći i spasilačke ekipe još nisu u mogućnosti da dođu do mnogih povređenih i tela zarobljenih pod ruševinama ili razbacanih po putevima širom Pojasa Gaze zbog toga što  izraelske snage ometaju kretanje medicinskih i timova civilne odbrane.

Najmanje 32.782 Palestinca su ubijena, a 75.298 je ranjeno u izraelskoj vojnoj ofanzivi na Pojas Gaze od 7. oktobra, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja u Gazi.

Ministarstvo je navelo da su većina žrtava žene i deca.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()