Otkriven pravi razlog smrti kraljice Elizabete: Imala je tešku bolest

Kraljica je često osećala jaku slabost.

26.11.2022. 14:01
  • Podeli:
kraljica elizabeta profimedia.jpg Foto: Profimedia

Iako zvanični podaci govore da je britanska kraljica Elizabeta II umrla od starosti, prema svedočenju bliskog prijatelja porodice to izgleda ipak niej tačno.

Jedan od najboljih prijatelja njenog pokojnog muža princa Filipa, Glis Brandreht u svojoj novoj knjizi " Elizabeta: Intimni portret“ otkriva da je uzrok smrti zapravo retki oblik raka.

Kraljica imala rak koštane srži

Brandhert tvrdi da je kraljica imala redak oblik raka kostiju, karcinom koštane srži.

„Čuo sam da kraljica ima oblik melanoma– rak koštane srži – što bi moglo da objasni zašto je bila stalno umorna i imala problema sa kretanjem u poslednjoj godini života. Najčešći simptom ove bolest je upravo bol u kostima, posebno u karlici i leđima. Ova bolest najčešće pogađa starije osobe“, rekao je on.

Ovo je na neki način potvrdio i kraljičin biograf koji je rekao da Elizabeta II s vremena na vreme osećala jaku slabost. 

Uprkos tome, odlučila je da nastavi sa svojim dužnostima i obavljala ih je sve do same smrti.

Podsetimo, Elizabeta Druga je preminula 8. septembra na svom imanju u Škotskoj. Nakon njene smrti britanski tron je preuzeo njen sin kralj Čarls III.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()