Otpisan jedan od republikanaca: Objavljeno je ko neće biti Trampov kandidat za potpredsednika SAD

Predsednički izbori u SAD biće održani u novembru ove godine

19.03.2024. 17:25
  • Podeli:
Donald Tramp_Trump_Foto Tanjug_AP Photo_Evan Vucci-6483200587dcc.webp Foto: Tanjug / AP Photo / Evan Vucci

Kandidat Republikanske stranke za predsednika SAD Donald Tramp neće izabrati biznismena Viveka Ramasvamija za svog potpredsednika, ali će mu možda ponuditi mesto u svom kabinetu ukoliko pobedi na novembarskim izborima, piše Njujork post, pozivajući se na neimenovane izvore.

Ramasvami, koji se takođe kandidovao za kandidata republikanaca, podržao je Trampa nakon unutastranačkih izbora u Ajovi 15. januara.

Iz njegovog tima ističu da "postoji mnogo spekulacija u medijima, ali da je Vivekov glavni fokus na tome da Tramp bude izabran za predsednika".

"Tako ćemo podići Ameriku", rekla je portparolka Ramasvijama Triša Meklafin za američki list.

Vivek Ramasvami i Donald Tramp, foto: Profimedia

Dodala je da bi Sjedinjene Države bile "srećna zemlja" ako bi Ramasvami bio deo sledeće američke administracije.

Prošlog meseca, Tramp je, gostujući na Foks njuzu, rekao da se, pored Ramasvamija, na njegovoj "užoj listi" potencijalnih potpredsedničkih kandidata nalaze senator Tim Skot, bivša kongresmenka Tulsi Gabard, guverner Južne Dakote Kristi Noem, kongresmen Bajron Donalds i guverner Floride Ron DeSantis.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()