Ovo zapadu i Zelenskom neće biti po volji: 32 odsto Ukrajinaca daje teritorije za brzi mir

Većina i dalje odbija da odustane od bilo kakvih ustupaka te vrste, ali ovo predstavlja trostruko povećanje u odnosu na 2023.

23.07.2024. 20:29
  • Podeli:
Tan2023-11-0413482249_7 volodimir zelenski AP PhotoEfrem Lukatsky-65480941d7499.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Skoro trećina Ukrajinaca bila bi spremna da prihvati neke teritorijalne ustupke Rusiji radi brzog okončanja rata, što je više od trostrukog povećanja u odnosu na prošlu godinu, iako većina i dalje odbija da odustane od bilo kakvih ustupaka te vrste, pokazali su rezultati ankete koji su danas objavljeni.

Kijevski međunarodni institut za sociologiju je saopštio da je njihova anketa sprovođena od 16. do 22. maja na teritoriji pod kontrolom Ukrajine pokazala da 32 odsto ispitanika pristaje na neki oblik teritorijalnih ustupaka, u poređenju sa svega 10 odsto pre godinu dana i 19 odsto krajem prošle godine.

Navodi se da je 55 odsto Ukrajinaca i dalje protiv bilo kakvih teritorijalnih ustupaka

Skoro 29 meseci od sukoba u punom obimu, Rusija drži oko 18 odsto teritorije Ukrajine, uključujući Krimsko poluostrvo koje je anektirala 2014. godine.

Ukrajinske trupe su ove godine bile u defanzivi, suočavajući se sa ruskom ratnim napredovanjem nakon što ukrajinska prošlogodišnja protivofanziva nije ostvarila značajne rezultate.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()