Ozbiljne pretnje Irana: Niko ne može da garantuje šta će biti ako Izrael napadne Gazu

Izrael se priprema za veliku kopnenu ofanzivu na Pojas Gaze, nakon što je istekao rok koji je izraelska vojska dala stanovnicima severnog dela Gaze da se evakuišu na jug

15.10.2023. 14:22
  • Podeli:
iranska-nafta-reuters.jpg Foto: Reuters

Niko ne može da garantuje kontrolu nad situacijom, ako Izrael napadne Pojas Gaze, upozorio je danas iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahian, uoči očekivane kopnene ofanzive Izraela na Pojas Gaze.

"Ako se napadi cionističkog režima (Izraela) na bespomoćne građane i narod Gaze nastave, niko ne može da garantuje kontrolu nad situacijom i to da se sukobi neće proširiti", rekao je šef iranske diplomatije tokom sastanka sa katarskim emirom Taminom bin Hamadom Al-Tanijem, a saopštilo iransko Ministarstvo spoljnih poslova, prenosi Times of Israel.

Izrael se priprema za veliku kopnenu ofanzivu na Pojas Gaze, nakon što je istekao rok koji je izraelska vojska dala stanovnicima severnog dela Gaze da se evakuišu na jug. Izrael je obećao da će uništiti palestinsku militantnu grupu Hamas koja kontroliše Gazu, iz osvete zbog napada njenih boraca koji su 7. oktobra upali u izraelske gradove, ubili 1.300 civila i odveli desetine talaca.

Za to vreme, humanitarna kriza se pojačava, dok Palestinci pokušavaju da se evakuišu iz severnog dela pojasa Gaze pre početka očekivane izraelske vojne ofanzive, navodi Glas Amerike. Za više od dva miliona ljudi u Gazi neposredno preti nestašice vode i osnovnih zaliha, nakon što je Izrael presekao priliv resursa u taj region.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()