Pavel: Rusi na Zapadu treba da budu pod strožim nadzorom službi bezbednosti

'Sve Ruse koji žive u zapadnim zemljama treba pratiti mnogo više nego u prošlosti', rekao je češki predsednik

15.06.2023. 17:44
  • Podeli:
Petr Pavel_Foto AP Photo_Petr David Josek_Tanjug-63c2f4dc191e7.webp Foto: AP Photo / Petr David Josek / Tanjug

Rusi koji žive u zapadnim zemljama trebalo bi da budu pod strožim nadzorom bezbednosnih službi dok Rusija vodi rat u Ukrajini, izjavio je češki predsednik Petr Pavel.

"Verujem da bi, kao i u slučaju brojnih svetskih sukoba u prošlosti, kada je rat u toku, mere bezbednosti koje se odnose na ruske državljane trebalo da budu strože nego u normalnim vremenima. Dakle, sve Ruse koji žive u zapadnim zemljama treba pratiti mnogo više nego u prošlosti", rekao je on za Radio Slobodna Evropa.

On je naveo da je to "cena rata", prenosi Rojters.

Pavel je takođe rekao da očekuje "snažne izjave" koje nude dugoročnu podršku Ukrajini prilikom predstojećeg NATO sastanka sledećeg meseca na samitu u Vilnjusu.

Češki predsednik je prošlog meseca izjavio da bi podrška ulasku Ukrajine u Evropsku uniju i NATO, kojima i Češka pripada, trebalo da bude dugoročni cilj.

Pavel je ove godine izabran je za predsednika Češke, a pre toga bio je vojni načelnik i zvaničnik NATO-a.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()