Pentagon: Ostin rukovodi napadima iz bolnice, ne šaljemo dodatne snage zbog udara na Hute

Rajders je dodao da se ministar odbrane oseća dobro i da je dva puta razgovarao sa predsednikom Džozefom Bajdenom u poslednja dva dana

12.01.2024. 15:08
  • Podeli:
napad amerikanaca i britanaca na hute u jemenu, 12 jan 2024 - profimedia 1-65a147cba0bd3.webp Foto: Profimedia

Sjedinjene Američke Države ne planiraju da šalju dodatne snage u region pošto su američke i britanske vojske izvele udare na jemenske pobunjenike Hute, rekao je danas portparol Pentagona Patrik Rajder.

On je saopštio i da je ministar odbrane SAD Lojd Ostin, koji je 1. januara hospitalizovan zbog infekcije, "aktivno angažovan u nadgledanju i rukovođenju ovim udarima", prenosi Rojters.

Rajder je dodao da se Ostin oseća dobro i da je dva puta razgovarao sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom u poslednja dva dana.

SAD i Britanija izvele su tokom noći vazdušne i pomorske napade na položaje Huta na više lokacija u Jemenu.

Američki zvaničnici saopštili su da su američki i britanski udari na Jemen imali za cilj vojne kapacitete Huta i da su nastojali da izbegnu kolateralnu štetu.

Ostin (70) je primljen u Nacionalnu vojni medicinski centar Volter Rid u Merilendu 22. decembra zbog tretmana raka prostate. 

U bolnicu se vratio 1. januara usled komplikacija, uključujući infekciju urinarnog trakta.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()