Peskov otkrio da li će Putin ići na sahranu Raisija

Raisijevo telo će u četvrtak biti premešteno u grad Birdžand, prestonicu pokrajine Južni Horasan, a sahrana će biti održana uveče u gradu Mašad u Hramu Imama Reze.

21.05.2024. 14:39
  • Podeli:
putin raisi profimedia-664c95a249af4.webp Foto: Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin ne planira da prisustvuje sahrani iranskog predsjdnika Ebrahima Raisija jer to nije događaj sa međunarodnim predstavljanjem, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Koliko ja znam, tamo nije predviđeno međunarodno učešće. O ovome nema razgovora", odgovorio je Peskov na pitanje da li će Putin ili neki drugi ruski predstavnik prisustvovati ceremoniji sahrane Raisija.

Iranski potpredsednik Mohsen Mansuri potvrdio je juče medijske izveštaje da su Raisi i njegova delegacija, uključujući ministra spoljnih poslova Hoseina Amirabadolahijana, poginuli u padu helikoptera na sjeverozapadu Irana. Delegacija se vraćala iz posete Azerbejdžanu.

Prema iranskom Ustavu, vanredni predsednički izbori moraju biti održani u roku od 50 dana nakon što se aktuelni predsednik proglasi mrtvim ili nesposobnim, a njegova ovlašćenja se prenesu na prvog potpredsednika.

Raisijevo telo će u četvrtak biti premešteno u grad Birdžand, prestonicu pokrajine Južni Horasan, a sahrana će biti održana uveče u gradu Mašad u Hramu Imama Reze.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()