Petoro mrtvih u tornadu u jugoistočnom Misuriju

Oluja je trajala svega 15 minuta

05.04.2023. 20:20
  • Podeli:
tornado misuri Missouri State Highway Patrol via AP Tanjug-642dbbb60a5e4.webp Foto: Missouri State Highway Patrol via AP Tanjug

Najmanje pet osoba je poginulo, a nepoznat broj ljudi je povređen danas u naletu snažnog tornado u jugoistočnom delu američke savezne države Misuri, saopštile su lokalne vlasti.

Tornado je izazvao značajna razaranja u i oko malih ruralnih zajednica Glen Alen i Grasi, potvrdio je Kejsi A. Grejem, šerif okruga Bolinger u objavi na Fejsbuk nalogu svoje kancelarije, prenosi AP.

Šerif Grejem je napisao da je najmanje pet osoba poginulo.

Džastin Gibs, meteorolog Nacionalne meteorološke službe u Paduki, savezna država Kentaki, rekao je da je nalet "velikog tornada" trajao oko 15 minuta i da je za to vreme oluja prešla razdaljinu od oko 30 kilometara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()