Poginulo 288 putnika: Stigla presuda Erbasu i Er Fransu za tešku avionsku nesreću

Avion Er Fransa na letu iz Rio de Žaneira u Pariz pao je 2009. godine

17.04.2023. 20:36
  • Podeli:
avion pixabay-643d553884c0c.webp Foto: Pixabay

 Sud u Parizu presudio je danas da evropski proizvođač aviona Erbas i avio-kompanija Er Frans nisu krivi za "ubistvo iz nehata", u slučaju pada aviona na letu AF447 pre skoro 14 godina, kada je poginulo 228 ljudi.

Pariski sud je u obrazloženju presude naveo da su obe kompanije zanemarile neke od svojih obaveza, ali da to nije dovoljno da se proglase odgovornim za najgoru avionsku nesreću u istoriji Francuske, prenosi Rojters. 

"Moguća uzročno-posledična veza nije dovoljna, ne može se okarakterisati kao zakonski prekršaj", navodi se u saopštenju suda.

Istražitelji su nakon dvogodišnje potrage za "crnom kutijom" iz aviona A330, zaključili da su piloti neadekvatno reagovali na kvar senzora brzine koji su se zaledili tokom oluje.

Navodi se da piloti nisu bili obučeni za ovu situaciju.

Putnički avion A330, koji je leteo iz Rio de Žaneira u Pariz, 1. juna 2009. godine nestao je u tropskoj oluji, a nesreću nije niko preživeo, podseća britanska agencija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()