Politiko: Tenkovi Abrams stižu u Ukrajinu u septembru

Početna serija će imati šest do osam tenkova, a SAD planiraju da pošalju ukupno 31 tenk, navodi Politiko.

28.07.2023. 08:59
  • Podeli:
Tenk_M1A1 Abrams_Foto Tanjug_Courtland Wells_The Vicksburg Post via AP-64886272b980c.webp Foto: Tanjug / Courtland Wells / The Vicksburg Post via AP

Američki tenkovi Abrams će verovatno stići na ukrajinsko ratište u septembru, piše Politiko, pozivajući se na svoje izvore u Ministarstvu odbrane SAD i Kongresu. 

Kako se navodi, planirano je da nekoliko tenkova Abrams bude poslato u Nemačku u avgustu, gde će proći poslednji remont, a da će, kada taj proces bude završen, prva serija Abramsa biti isporučena u Ukrajinu u septembru.

SAD šalju starije modele M1A1, umesto modernije verzije A2, kojoj bi trebalo godinu dana da stigne do Ukrajine.

Početna serija će imati šest do osam tenkova, a SAD planiraju da pošalju ukupno 31 tenk, navodi Politiko.

"Definitivno radimo na tome da ih dostavimo u Ukrajinu što je brže moguće", rekao je portparol Pentagona pukovnik Martin O'Donel, ali je odbio da govori o pojedinostima i rokovima isporuke.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()