Pomeranje na frontu: Rusi objavili da je selo Bogdanovka potpuno oslobođeno

U rejonu Časov Jar i zapadno od sela Krasnoje, jedinice Južne grupe odbile su dva kontranapada ukrajinske 93. mehanizovane brigade

21.04.2024. 13:46
  • Podeli:
mariupolj-ruski-vojsnik-reuters.jpg Foto: Reuters

Ruske trupe su preuzele kontrolu nad selom Bogdanovka na teritoriji samoproglašene Donjecke Narodne Republike, navodi se danas u izveštaju ruskog Ministarstva odbrane.

"Jedinice Južne grupe potpuno su oslobodile selo Bogdanovka u Donjeckoj Narodnoj Republici", saopštio je Ministarstvo, prenela je agencija RIA Novosti.

Pored toga, ruske trupe su poboljšale situaciju duž linije fronta i porazile ljudstvo i opremu 53. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonu sela Krasnogorovka. 

A u rejonu Časov Jar i zapadno od sela Krasnoje, jedinice Južne grupe odbile su dva kontranapada 93. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Neprijatelj je tu imao oko 440 poginulih i ranjenih, izgubio tri vozila, borbena vozila PVO sistema Osa-AKM i MLRS Grad, top D-20 i dve stanice za elektronsko ratovanje Nota.  

Uništeno je i pet skladišta poljske municije Oružanih snaga Ukrajine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()