Pomoć konačno stiže i u Siriju, konvoji UN ušli iz Turske tokom vikenda

Do sada smo izneverili ljude na severozapadu Sirije, pa imamo obavezu da ispravimo ovaj neuspeh što je brže moguće, poručio podsekretar UN za humanitarna pitanja

13.02.2023. 10:08
  • Podeli:
un_sirija_pomoć_anadolija 1-63e64577688b0.webp Foto: Anadolija

Konvoj od 10 kamiona pomoći Ujedinjenih nacija ušao je u nedelju u severozapadnu Siriju preko turskog graničnog prelaza Bab Al-Hava, izjavila je portparol Kancelarije Ujedinjenih nacija za koordinaciju humanitarne pomoći Madevi Sun-Suon.

Ona je navela da su kamioni Međunarodne organizacije za migracije nosili komplete za privremeni smeštaj, prenosi CNN.

Zvaničnica UN je navela da su u subotu 22 vozila UN ušla u Siriju, uključujući 12 kamiona Visokog komesarijata UN za izbeglice, sedam kamiona Svetske zdravstvene organizacije, dva kamiona Populacionog fonda UN i jedan kamion UNICEF-a.

Dostavljanje pomoći oblastima na severu Sirije koje su pogođene razornim zemljotresom, od kojih većinu drže pobunjenici, otežano je zbog dugotrajnog građanskog rata u zemlji.

Podsekretar UN za humanitarna pitanja Martin Grifits,  juče je sa tursko-sirijske granice na Tviteru objavio da se ljudi na severozapadu Sirije "s pravom osećaju napušteno".

"Do sada smo izneverili ljude na severozapadu Sirije", rekao je Grifits i naveo da je njegova obaveza "da ispravimo ovaj neuspeh što je brže moguće".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()