"Pomorska promena": Nemačka porinula ratnu fregatu F126 u baltičkoj luci Volgast

Reč je o brodovima koji su ključni za odbrambenu strategiju kancelara Olafa Šolca

03.06.2024. 20:32
  • Podeli:
boris pistorijus, ratna fregata F126, nemački ratni brod - 3 jun 2024 - profimedia-665df052b5e1d.webp Foto: Profimedia

Nemačka vlada želi da nabavi još dve ratne fregate F126 pod uslovom da parlament odobri te nabavke, izjavio je danas nemački ministar odbrane Boris Pistorijus.

Govoreći u baltičkoj luci Volgast na ceremoniji porinuća prve od četiri naručene fregate F126, Pistorijus je rekao je da je postigao dogovor sa ministarstvom finansija da se parlamentu predstavi nacrt budžeta za nabavku još dva dodatna ratna broda, prenosi Rojters.

Fregate F126 su ključne za odbrambenu strategiju kancelara Olafa Šolca nazvanu Pomorska promena, a Nemačkoj je potrebno ukupno šest fregata tog tipa, rekao je Pistorijus.

"Ova fregata je razvijena da odigra svoju ulogu u našoj kolektivnoj odbrani i ključna je za kredibilno odvraćanje, posebno za zaštitu našeg severnog krila", ukazao je Pistorijus u razgovoru sa novinarima na ceremoniji u baltičkoj luci Volgast.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()