Ponovo problemi sa zdravljem: Papa Franja skratio govor na Trgu Svetog Petra zbog prehlade

Vatikan je 24. februara saopštio da papa boluje od blažeg oblika gripa, dok je u subotu objavljeno da pati od bronhitisa

06.03.2024. 10:58
  • Podeli:
papa franja, 6 mart 2024 - profimedia (1)-65e83d634c056.webp Foto: Profimedia

Poglavar rimokatoličke crkve, papa Franja, danas je saopštio da se i dalje ne oseća dobro usled prehlade i skratio je svoj govor na nedeljnoj audijenciji na Trgu Svetog Petra, pustivši pomoćnika da pročita pripremljeni tekst.

Papa Franja je okupljenima kratak govor obrazložio time što je "još uvek prehlađen i ne može dobro da čita", prenosi Rojters.

Zdravlje 87-godišnjeg pape je predstavljalo problem u poslednje dve nedelje, primoravajući ga da otkaže neke angažmane i izbegava čitanje određenih govora.

Vatikan je 24. februara saopštio da papa boluje od blažeg oblika gripa, a prošle nedelje on je posetio bolnicu u Rimu radi CT skeniranja, dok je u subotu objavljeno da pati od bronhitisa.

Papa, koji takođe ima problema pri hodu, na današnju audijenciju je po običaju stigao u posebno dizajniranom vozilu poznatom kao papamobil, i došao do svog sedišta uz pomoć štapa, naizgled dobre volje.

Foto: Profimedia

Osim zdravstvenih problema, rimski biskup zauzet je sastancima, između ostalih i onim s nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, održanim u nedelju.

Tom prilikom papa je ponovio apel za mir u Pojasu Gaze.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()