Portparolka Navaljnog: U izveštaju piše da je Aleksej umro prirodnom smrću

Majka Navaljnog je prethodno saopštila da su joj ruske vlasti pokazale telo njenog sina, ali da ne žele da joj ga predaju

22.02.2024. 18:18
  • Podeli:
kira jarmiš - 12 avg 2021 - profimedia-65d3030931214.webp Foto: Profimedia

Kira Jarmiš, portparolka ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, koji je preminuo 16. februara, saopštila je danas da se u medicinskom izveštaju navodi da je Navaljni preminuo prirodnom smrću.

"U medicinskom izveštaju o smrti koji je prikazan majci Alekseja Navaljnog navedeno je da su uzroci smrti prirodni", navela je saradnica Navaljnog Kira Jarmiš na društvenoj mreži X.

Majka Navaljnog je prethodno saopštila da su joj ruske vlasti pokazale telo njenog sina, ali da ne žele da joj ga predaju.

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni preminuo je u ruskom zatvoru u petak, 16. februara, potvrdila je ruska Federalna kazneno-popravna služba za Jamalo-Nenecki okrug, dodavši da se Navaljni osećao loše posle jutarnje šetnje i da je izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, između ostalog, zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda, osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()