Portugalska policija zaplenila tonu kokaina: Presreli letelicu za transport

Letelica, duga oko 16 metara, ispraćena je do Lisabonske pomorske baze

02.06.2023. 17:24
  • Podeli:
profimedia-0780757672 portugal kokain-647a0952c0e34.webp Foto: Profimedia

Portugalska policija je saopštila da je uz podršku vojne mornarice presrela letelicu za koju se sumnja da je korišćena za transport kokaina, kao i da je zaplenjena tona ove droge. Jedan član posade je priveden.

Izvor iz policije rekao je novinskoj agenciji Lusa da pritvoreni član posade ima 53 godine i da je holandske nacionalnosti, preneo je portugalski "Paisao minuto".

Letelica je prelazila Atlantski okean, na potezu između Latinske Amerike i Portugala, saopštio je portparol policije, ne precizirajući iz koje zemlje je poleteo avion.

Portugal je pokrenuo "Operaciju Monako", u sklopu borbe protiv međunarodne trgovine narkoticima, uz podršku ratne mornarice.

Letelica, duga oko 16 metara, ispraćena je do Lisabonske pomorske baze u koju je stigla u četvrtak ujutro, dodala je policija.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()