Posledice katastrofe: Zemljotres će koštati japanske osiguravajuće kuće 6,4 milijardi dolara

Zemljotres je pogodio poluostrvo Noto 1. januara, izazvao cunami i odsekao udaljene zajednice

05.01.2024. 20:45
  • Podeli:
zemljotres u japanu, posledice, 5 jan 2024 - Kyodo News via AP Tanjug (2)-65984c76591bf.webp Foto: Kyodo News via AP/Tanjug

Osigurani gubici od razarajućeg zemljotresa u Japanu bi mogli da dostignu 6,4 milijardi dolara, navodi američka firma za procenu katastrofa Keren Klark (KCC).

Gubici od stambenih imanja čine više od dve trećine ukupnih gubitaka, dodaje KCC, dok je veći deo komercijalnih i industrijskih zgrada mahom otporno na zemljotrese zbog dominantno čelične konstrukcije, preneo je Rojters.

Zemljotres je pogodio poluostrvo Noto 1. januara, izazvao cunami i odsekao udaljene zajednice.

Broj poginulih u zemljotresu je blizu 100, a Sjedinjene Američke Države su danas saopštile da spremaju vojnu logističku podršku i pomoć.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()