Potraga za živima u klizištu na italijanskom ostrvu Iskiji

Stižu oprečne informacije o nestalima i eventualno poginulim stanovnicima ostrva

26.11.2022. 16:02
  • Podeli:
Iskia klizište twitter @DRusconi-1669458895873.webp Foto: Twitter @DRusconi

Najmanje osam ljudi je poginulo na italijanskom ostrvu Iskija kada je klizište izazvano jakom kišom zahvatilo pojedine zgrade, izjavio je danas italijanski ministar za infrastrukturu Mateo Salvini.

On je napomenuo da se akcija spasavanja izvodi u teškim uslovima, preneo je Rojters.

Ovu vest je demantovao ministar unutrašnjih poslova Mateo Pjantedosi koji je rekao da nema potvrđenih smrtnih slučajeva u klizištu.

"U ovom trenutku nema potvrđenih smrtnih slučajeva. Međutim, postoje određene poteškoće u izvođenju spasilačkih operacija jer su vremenski uslovi i dalje zahtevni", rekao je Pjantedosi novinarima, prenosi Rojters.

 

Vatrogasci su naveli da su izvukli jedan automobil iz mora i spasili dvojicu putnika, preneo je Rojters.

Prethodno je italijanska vatrogasna brigada na Tviteru objavila da je u toku potraga za nestalim ljudima u klizištu u gradu Kazamičola.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()