Prag u šoku: Pucnjava na fakultetu - ubijeno 15 osoba, ranjeno njih 24

Među ubijenima je i napadač, a cela zgrada je evakuisana

21.12.2023. 16:03 - 18:56
  • Podeli:
pucnjava na fakultetu, prag, filozofski fakultet u pravu, 21 dec 2023 - foto AP Photo Petr David Josek Tanjug (6)-65845fa394226.webp Foto: AP Photo/Petr David Josek/Tanjug

Češka policija saopštila je danas da je 15 osoba, uključujući napadača, ubijeno u pucnjavi na Filozofskom fakultetu Karlovog univerziteta na Trgu Jana Plaha u Pragu. Saopšteno je i da je napadač 24-godišnji student tog fakulteta.

Pored toga, povređeno je 24 osobe, od kojih devet ima teške povrede, prenosi češki portal iDNES.cz. 

Napadač je ubijen, cela zgrada je evakuisana.  

Po dostupnim fotografijama, hodnikom fakulteta hodao je muškarac sa dugim vatrenim oružjem, dok druge slike prikazuju ljude koji istrčavaju iz zgrade sa podignutim rukama, piše češki iDNES.cz.

"Pozivamo građane da se ne zadržavaju u neposrednoj blizini i da ne izlaze iz kuće. Intervencija policije i dalje traje”, dodali su policijski službenici.
Na mesto zločina zaputio se i češki ministar unutrašnjih poslova Vit Rakušan.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()