Predsedniku Kine Si Đinpingu priređen svečani doček u Budimpešti

Si će boraviti do sutra u zvaničnoj poseti u Mađarskoj, povodom obeležavanja 75. godišnjice diplomatskih odnosa dve zemlje.

09.05.2024. 14:32
  • Podeli:
si đingping mađarska Noemi Bruzak MTI via AP tanjug-663cc1c05d9dd.webp Foto: Noemi Bruzak MTI via AP Tanjug

Predsedniku Kine Si Đinpingu i njegovoj supruzi Peng Lijan danas je priređen svečani doček, uz vojne počasti u Budimskom zamku, u Mađarskoj.

Predsednik Mađarske Tamaš Šuljok, premijer Viktor Orban i njihove supruge pozdravili su Sija i njegovu suprugu uoči vojne ceremonije drugog dana njihove zvanične posete Mađarskoj, preneo je MTI.

Si i Šuljok su potom pogledali svečani defile Svečanog bataljona Oružanih snaga Mađarske, Nacionalne svečane konjičke jedinice i Husarskog puka Grof Ferenc Nadašdi.

Noemi Bruzak MTI via AP Tanjug

Nakon parade, predsednik Šuljok je primio Sija i kinesku delegaciju u palati Šandor.

Si će boraviti do sutra u zvaničnoj poseti u Mađarskoj, povodom obeležavanja 75. godišnjice diplomatskih odnosa dve zemlje.

Kako je naveo dnevnik "Hirado", Kina je prošle godine bila najvažniji trgovinski partner Mađarske van Evrope. 

Si je otputovao u Mađarsku nakon što je završio posetu Srbiji 7. i 8. maja, u okviru evropske turneje tokom koje je boravio i u zvaničnoj poseti Francuskoj.

Noemi Bruzak MTI via AP RTanjug
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()