Predstavljene nove novčanice sa likom kralja Čarlsa III

Prve marke sa likom britanskog monarha pojavile su se 4. aprila 2023. godine.

10.04.2024. 10:58
  • Podeli:
Joe GiddensPA via AP, Tanjug, Kralj Čarls i Kamila-65d484713c79f.webp Foto: Joe GiddensPA via AP, Tanjug

Predstavnici Banke Engleske u utorak, 9. aprila, predstavili su britanskom kralju Čarlsu III nove novčanice sa njegovim likom, koje bi trebalo da uđu u opticaj u junu 2024. godine.

"Endrju Bejli, guverner Banke Engleske, i Sara Džon, glavni blagajnik i izvršni direktor banke, predstavili su kralju Čarlsu III nove novčanice sa njegovim likom“, saopštila je Banka Engleske na platformi X.

Foto: Tanjug/Yui MokPool via AP

Prve marke sa likom britanskog monarha pojavile su se u Britaniji 4. aprila 2023. godine. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()