Preokret na ukrajinskom frontu: Rusi napreduju u Zaporoškoj oblasti

Ukrajinska kontraofanziva manje uspešna nego što se očekivalo

29.08.2023. 12:31
  • Podeli:
unistene zgrade zaporozje foto Anadolija-1665301673639.webp Foto: Anadolija

Ukrajinska kontraofanziva, po svemu sudeći, nije bila dovoljno efikasna pa su Rusiji zadržali primat na frontu.

Ruska vojska zauzela je nekoliko uporišta ukrajinskih oružanih snaga u Zaporoškoj oblasti tokom prethodnog dana, izjavio je agenciji TASS predsednik pokreta Zajedno smo sa Rusijom Vladimir Rogov.

"Ostvaren je uspeh u selu Verbovo u pravcu Orehova, gde smo zauzeli nekoliko uporišta ukrajinske vojske i uništili jedan neprijateljski komandni položaj. Neprijatelj se tamo čak i malo povukao i ostvarili smo prednost na prvoj liniji", rekao je Rogov.

On je istakao da je ukrajinska vojska značajno smanjila aktivnost blizu naselja Rabotino, zapadno od Verbova.

"Nivo napada uz upotrebu oklopne opreme radikalno je opao i ukrajinske snage vrše napade bez vozila, ali uz upotrebu dronova i municije za direktan napad", dodao je Rogov.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov saopštio je juče da su ruske snage odbile sedam napada ukrajinske vojske kod Rabotina i Verbova u Zaporoškoj oblasti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()