Presednik Si nudi ruku saradnje: Kina je spremna da bude partner i prijatelj Sjedinjenih Država

Lideri su razmenili mišljenja o raznim pitanjima u atmosferi međusobnog poštovanja

16.11.2023. 08:33
  • Podeli:
si đinping i džo bajden u sad, 15 nov 2023 - foto Doug Mills The New York Times via AP, Pool Tanjug (1)-6555c5aa0e67e.webp Foto: Doug Mills/The New York Times via AP, Pool/Tanjug

Kineski predsednik Si Đinping izjavio je da je Peking spreman da bude partner i prijatelj Sjedinjenih Američkih Država.

Si je u sredu američkim preduzetnicima u San Francisku, posle sastanka sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom, rekao da ima dosta prostora za bilateralnu saradnju Kine i SAD, prenosi Rojters.

Kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji kazao je da su Si i Bajden imali "veoma dobar" sastanak koji je bio sveobuhvatan i dubinski.

Prema njegovim rečima, lideri su razmenili mišljenja o raznim pitanjima u atmosferi međusobnog poštovanja.

"Samit ima strateški značaj i postaće prekretnica u istoriji kinesko-američkih odnosa", ocenio je Vang.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()