Prigožin nije servirao ali je meni bio vrhunski: Čime je Putin počastio Kima na svečanoj večeri

Razgovor dvojice lidera trajao je više od sat vremena, preneo je CNN.

13.09.2023. 15:40
  • Podeli:
putin kim džong un Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP via Tanjug-6501bb92ae599.webp Foto: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP via Tanjug

Susret ruskog i severnokorejskog lidera završen je nakon što je Rusija priredila raskošan zvanični državni banket u sredu u čast posete severnokorejskog lidera Kima Džong Una, preneo je TASS.

Meni pun vrhunskih jela

Kim i ruski predsednik Rusije Vladimir Putin sastali su se danas na kosmodromu Vostočni kod grada Ciolkovski u Amurskoj oblasti na Dalekom istoku. Razgovor dvojice lidera trajao je više od sat vremena, preneo je CNN.

Nakon toga je održan državni banket, a kako je podelila ruska državna agencija Rusija 1, na meniju su se našla sledeća jela:

  • Salata sa pačetinom, smokvama i nektarinama
  • Knedle sa kamčatskim krabama
  • Riblja čorba od amura
  • Šerbet od pasjeg trna
  • Jesetra sa pečurkama i krompirima
  • Mramorni goveđi antrikot sa zapečenim povrćem
  • Brusnice iz tajge sa pinjolima i kondenovanim mlekom
  •  

Severnokorejski lider Kim Džong-un rekao je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu preko prevodioca u sredu da je siguran da će ruska vojska i narod trijumfovati protiv „zla“.

Osim što je nazdravio Putinovom zdravlju, Kim je takođe rekao da su se dogovorili o daljem produbljivanju strateške saradnje.

Kako prenosi Rojters, Putin je zauzvrat predložio zdravicu za jačanje prijateljstva i blagostanja između naroda dve nacije.

Kako podseća CNN, ovo je druga državna večera koju Rusija održava za Kima, nakon državnog prijema u njegovu čast tokom posete severnokorejskog lidera Vladivostoku 2019.

'Naše prijateljstvo ima duboke korene'

Severnokorejski lider Kim Džong Un saopštio je danas na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da su odnosi sa Rusijom prvi prioritet za Severnu Koreju.

Naše prijateljstvo ima duboke korene i sada su prvi prioritet naše zemlje odnosi sa Ruskom Federacijom, rekao je Kim Džong Un na sastanku sa Putinom na kosmodromu Vostočni u Amurskoj oblasti, prenosi agencija RIA Novosti.

Kim je izjavio i da Pjongjang podržava sve odluke Moskve i da želi da dalje razvija bilateralne odnose.

"Želimo da dalje razvijamo odnose. Uvek smo podržavali i podržavamo sve odluke predsednika Putina i odluke ruske vlade", rekao je severnokorejski lider na sastanku sa Putinom.

Ruski predsednik se pohvalio svojom limuzinom severnokorejskom lideru Kim Džong Unu, javlja AP.

Kim i Putin su zauzeli mesta u ruskoj predsedničkoj limuzini "aurus" nakon što su završili obilazak kosmodroma Vostočni.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()