Prigožin ponovo apeluje Moskvi: Šaljite municiju u Bahmut

Ako je Vagner grupi suđeno da nestane, to se neće desiti zbog ukrajinske vojske ili NATO, već zbog 'naših domaćih birokratskih kopiladi', poručio je šef ruske privatne paravojske navodeći da dnevno stiže samo trećina potrebne artiljerijske municije

01.05.2023. 20:44
  • Podeli:
Jevgenij Prigožin_Wagner_Reuters-1667840747176.webp Foto: Reuters

Šef privatne paravojne organizacije Vagner Jevgenij Prigožin ponovo je uputio apel ruskom Ministarstvu odbrane da poveća pošiljke municije ljudima koji se bore da zauzmu grad Bahmut u istočnoj Ukrajini.

U video snimku koji je objavio na svom Telegram kanalu, Prigožin je ukazao da je za borbene operacije svakodnevno potrebno najmanje 300 tona artiljerijske municije, preneo je Rojters.

"Trista tona dnevno je 10 teretnih kontejnera i to nije mnogo. Ali nama se šalje oko trećina ove količine", poručio je Prigožin dok je pregledao sanduke sa pešadijskim naoružanjem u skladištu za koje je rekao da se nalazi severoistočno od Bakhmuta, u gradu Soledaru.

Prema njegovim rečima, danas je godišnjica osnivanja Vagnera i ako je grupi suđeno da nestane, to se neće desiti zahvaljujući ukrajinskoj vojsci ili NATO, već zbog "naših domaćih birokratskih kopiladi".

Prigožin se često sukobljavao sa zvaničnom Moskvom optužujući vojni establišment da pruža nedovoljnu podršku borcima Vagnera u borbenim operacijama, podseća Rojters.

Bahmut, koji je pre izbijanja sukoba imao više od 70.000 stanovnika, gotovo da je sravnjen sa zemljom nakon višemesečnih granatiranja, raketiranja i gradskih borbi između ruskih i ukrajinskih vojnika.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()