Prigožin tvrdi: 'Ruske snage su potpuno zauzele Bahmut'

Prigožin je ranije u više navrata tvrdio da su njegovi vojnici opkolili, pa čak i osvojili Bahmut, ali su se te tvrdnje ispostavljale kao lažne

20.05.2023. 15:36
  • Podeli:
bahmut reuters-6448fdc5ef6a8.webp Foto: Reuters

Vođa ruske privatne paravojne organizacije "Vagner", Jevgenij Prigožin, danas je objavio da je nad ukrajinskim gradom Bahmutom postignuta potpuna kontrola.

Bahmut je inače poprište najdugotrajnijih i najžešćih borbi u ratu u Ukrajini, prenosi Rojters. Prigožin je ove tvrdnje izneo u videu u kojem se pojavio u uniformi ispred boraca koji drže ruske zastave i obeležja Vagnera.

"Danas u 12 sati Bahmut je potpuno zauzet", rekao je Prigožin. On je dodao da će se njegove snage povući iz Bahmuta od 25. maja, radi odmora i nove obuke. "Potpuno smo zauzeli ceo grad, od kuće do kuće", rekao je on.

Dok je Prigožin je govorio, na snimku su se u pozadini mogle čuti udaljene eksplozije Iz Kijeva nije bilo komentara, dodaje Rojters.

Ove informacije su objavili svi svetski mediji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()