Princ Vilijam: Želim da vidim što pre okončanje borbi u Pojasu Gaze

On će učestvovati na nizu sastanaka i poseta kako bi se ''upoznao sa ljudskom patnjom'' u sukobima u Gazi, Izraelu i na Bliskom istoku

20.02.2024. 15:00
  • Podeli:
princ vilijam-65d4affb7b1b3.webp Foto: AP Photo/Kin Cheung

Britanski princ Vilijam rekao je danas da želi da vidi "kraj borbi u Pojasu Gaze što pre".

On je govorio o "velikoj ljudskoj ceni konflikta na Bliskom istoku, otkako je Hamas izvršio teroristički napad", preneo je BBC.

Vilijam kaže da postoji "hitna potreba za povećanom humanitarnom pomoći Gazi", kao i za oslobađanjem talaca.

On će učestvovati na nizu sastanaka i poseta kako bi se ''upoznao sa ljudskom patnjom'' u sukobima u Gazi, Izraelu i na Bliskom istoku.

On će se u za sada neimenovanoj sinagogi sastati sa mladim ''borcima protiv mržnje i antisemitizma'' iz različitih sredina, a sastaće se i sa onima koji pružaju humanitarnu podršku na Bliskom istoku i očekuje se da će iz prve ruke čuti izveštaje o pritiscima na one koji rade u Gazi.

Tokom poseta on će istaći svoju zabrinutost zbog porasta antisemitizma, navodi britanski javni servis.

Kako se navodi, prinčeve posete predstavljaće simbolično odavanje pošte stradalima u sukobima na Bliskom istoku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()