Probijena protivvazdušna odbrana: Oko 160 raketa ispaljeno iz Libana na sever Izraela

Vatrogasno-spasilačke službe angažovane su na gašenju požara

20.10.2024. 14:59
  • Podeli:
Tan2024-09-2311171970_1 napad na liban AP PhotoHussein Malla-66f1373a5245e.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

Nekoliko glavnih puteva zatvoreno je na severu Izraela, u blizini grada Safeda, jer hitne službe pokušavaju da ugase požare izazvane raketama koje su lansirane iz Libana.

Izraelska vojska je saopštila da je približno 160 raketa ispaljeno u nedelju iz Libana na severni Izrael, prenela je američka televizija CNN. Portparol policije je rekao da je u blizini grada Safeda na severu Izraela, "primljeno nekoliko izveštaja" o padovima raketa "na nekoliko lokacija". 

Požari su izbili na otvorenim površinama u Safedu i okolini i gase ih vatrogasne jedinice, dodao je portparol.

Deo autoputa 90, najdužeg u zemlji, povremeno je blokiran dok policija i jedinica za bombe rade na uklanjanju rizika za stanovništvo.

Vatrogasna i spasilačka služba Izraela je saopštila da je 15 vatrogasnih ekipa i šest helikoptera angažovano na gašenju požara, kao i da trenutno nema opasnosti da se vatra proširi na obližnje kuće, i da nisu izdati nalozi za evakuaciju stanovništva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()