Procureli snimci sa sastanka oslobođenih talaca i Netanjahua

Netanijahuov kabinet je odbio da komentariše ove snimke koji su procureli u javnost

06.12.2023. 16:33
  • Podeli:
benjamin netanijahu, izraelska vojska, vojska izraela, izraelski vojnici - 26 nov 2023 - foto Avi Ohayon GPO Handout via AP Tanjug (2)-656379b33adf7.webp Foto: Avi Ohayon/GPO/Handout via AP/Tanjug

Snimci sa sastanka oslobođenih izraelskih talaca i premijera Benjamina Netanjahua koji su danas procureli u javnost, otkrivaju veliki gnev i ogorčenje doskorašnjih zatočenika Hamasa zbog ponašanja izraelske vlade i akcija izraelske vojske (IDF).

Jedna žena koja je bila oteta i kasnije tokom primirja oslobođena sa svojom decom, ali bez muža koji je ostao u zatočeništvu, rekla je da je bila na "skrivenom mestu koje je granatirala izraelska vojska", prenosi CNN.

"Morali smo da budemo prokrijumčareni, a onda smo i ranjeni iz helikoptera koji je pucao na nas na putu do Gaze. Nemate informacija. Činjenica je da smo granatirani, a vi tvrdite da imate obaveštajne podatke. Moj muž je odvojen od nas tri dana pre nego što smo se vratili u Izrael i odveden u (Hamasove) tunele", rekla je ona i optužila Netanjahua da mu je politika važnija od povratka otetih.

Druga žena koja je bila talac rekla je da oni koji su ostali u zatočeništvu žive "u pozajmljenom vremenu".

"Hoćete da srušite Hamasovu vladu, da pokažete da ste hrabriji ? Nema jednog života koji je važniji od drugog. Niko od zatočenih ne zaslužuje manju pažnju od bilo kog drugog stanovnika Izraela. Vratite ih sve", rekla je ona.

Kako prenosi portal y.net, Netanjahu je rekao da je tek kada je Izrael pokrenuo svoje kopnene operacije napravljen pritisak na Hamas da oslobodi taoce.

Međutim kada je izraelski premijer rekao da je Hamas kriv za kraj primirja, osoba koju je y.net identifikovao kao člana porodice oslobođenog taoca je uzvratila rekavši "to su gluposti".

Netanijahuov kabinet je odbio da komentariše ove snimke koji su procureli u javnost.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()